ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla °C

YANGINLAR TURİZM SEKTÖRÜNÜ DE VURDU

06.08.2021
158
A+
A-

BAŞKAN SOYDEMİR ESNAFA DESTEK İÇİN KONFEDERASYONA BAŞVURDU
Özellikle Muğla ve ilçelerinde çıkan orman yangınları, büyük bir tahribata neden olurken, son iki yıldır Covid- 19 salgınından dolayı yara alan turizm sektörünü de vurdu. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Birlik Başkanlığına bir yazı göndererek, “Yangınlar sebebiyle, turizm bitmiş. Esnaf ve Sanatkarımız iş yerlerini kapatmakla karşı karşıya kalmışlarıdır” dedi.
Devlet ve vatandaş iş birliğiyle Muğla ve İlçelerinde çıkan yangınların bir bölümü kontrol altına alınırken, bir bölümünün söndürme çalışmaları da devam ediyor. Muğla ve ilçelerinde çıkan yangınlar, Fethiye ve Seydikemer’de de kontrol altına alınıp, söndürülürken, yöredeki yangınlar, turizmi olumsuz şekilde etkilediği belirtildi.
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanlığına gönderdiği yazıda, “Covid-19 salgınından sonra, Muğla bölgesinde meydana gelen yangınlar, turizmi olumsuz etkilemiştir” dedi.


“Turizm Bitmiş”
Soydemir, “Bilindiği üzere, tüm Dünya ülkelerini saran, Covid-19 salgını 11 Mart 2020 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde de belirlendiği açıklanmıştır. Salgın hızlı bir şekilde artmış, salgın tedbirleri uygulamaya konulmuştur. Esnaf ve Sanatkarlarımızın iş yerleri, bir yıl süre ile kapalı kalmıştır. 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kısıtlamalar kaldırılmış, esnaflarımız nefes almaya başlamıştır. 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle esnaf ve sanatkarımızın yüzü gülmüş, kira, SGK, zaruri giderlerini karşılamaya başlamışken, Fethiye ve komşu ilçelerimizde ülkemizin değişik il ve ilçelerinde meydana gelen yangınlar sebebiyle, yerli ve çok az sayıda bulunan yabancı turistler, otel, pansiyon, apart gibi konaklama yerlerini boşaltarak, Fethiye’den ayrılmışlar, tatile gelmek için rezervasyon yaptıranlarda iptal ettirmişleridir. Yangınlar sebebiyle turizm bitmiş, esnaf ve sanatkarlarımız iş yerlerini kapatmakla karşı karşıya kalmışlardır. Bu nedenle, acilen esnaf ve sanatkarlarımız için faizsiz veya geri ödemesiz kredi desteği sağlanması, daha önce yapılandırılan borçlarının sürelerinin uzatılmasını, Covid-19 salgını için aşılamanın hızlı bir şekilde tamamlanıp, iç ve dış turizmin (İngiliz turistlerinin) ülkemize gelmelerinin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılmasını arz ederiz” ifadelerine yer verdi. Haber-Hakan AYKIRI

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.