ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla °C

ŞEKERCİ “SEZONA HAZIRIZ”

06.06.2021
172
A+
A-

Denizi ve güneşinin yanı sıra çeşitli aktiviteleri de bünyesinde bulunduran Fethiye, her turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın gözde yamaç paraşütü merkezlerinden birisi olan Ölüdeniz Babadağ’da, Haziran ayında gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor.

Teleferik projesinin tamamlanmasının  yamaç paraşütü atlayışları ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Butterfly Yamaç Paraşütü Firması Yetkilisi Yamaç Paraşütü Pilotu Zafer Şekerci; Haziran ayının başında olmamıza rağmen gözle görülür bir hareketliliğin olduğunu belirtti. Pandemi nedeniyle bazı ülkelerin kapalı olmasının turizmi olumsuz etkilediğini vurgulayan Şekerci, Temmuz ve Ağustos aylarında yabancı turistlerin gelmesiyle atlayış sayılarının artacağını söyledi.

Butterfly Yamaç Paraşütü Firması Yetkilisi Yamaç Paraşütü Pilotu Zafer Şekerci yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz turizm sezonunda pandemi süreci sadece Fethiye’yi değil, ülkemizi ve dünyayı da olumsuz etkilemişti. Ülkelerin aldığı tedbirler ve aşılamanın hızlanması insanları biraz olsun rahatlattı. Evlerinde kapanan insanlar sıkıldı ve tatile ihtiyaçları var. Aşı olan kişiler rahatlıkla tatile çıkabilecekler. Yurtdışında bazı ülkelerin kapalı olması bizleri olumsuz yönde etkiliyor. İç turizmde Fethiye oldukça avantajlı. Deniz ve güneşin yanında çeşitli aktivitelerler de yer alıyor. İlçemizde aktivitelerde en önemli yer Ölüdeniz Babadağ yamaç paraşütü pisti. 2021 sezonunun başlaması ile teleferik de hizmete başladı. Haziran ayında olmamıza rağmen bir hareketlilik söz konusu. Temmuz ve Ağustos ayında yabancı turistlerin gelmesiyle daha da iyi olacaktır” dedi.

TELEFERİK TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Açıklamasını sürdüren Şekerci, “Teleferik mutlaka bölgemize katkı sağlayacaktır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Bölgemiz için çok ciddi yatırım. Önceki yıllarda sadece yamaç paraşütü atlayışı yapmak isteyenler Babadağ’a çıkarken, şimdi gezme amaçlı olarak da buraya geliyorlar. Yamaç paraşütünün nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını yerinde görenler yerli ve yabancı turistler; bu aktivite hakkında bilgi sahibi oluyorlar ve daha kolay karar veriyorlar. Babadağ’a gelenler sadece yamaç paraşütünden değil restorandan da faydalanabiliyorlar. Seyir terasları mevcut. Günübirlik turlar düzenlenebilecek konumda. Turizm anlamında daha da iyi olacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Haber-Foto/Hakan AYKIRI

 

 

BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.