Dolar 32,5297
Euro 34,8438
Altın 2.473,91
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Hafif Yağmurlu

Şehit Fethi Bey Ölümünün 108. Yılında Fethiye’de Anıldı

27.02.2022
98
A+
A-
Şehit Fethi Bey Ölümünün 108. Yılında Fethiye’de Anıldı
REKLAM ALANI

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 108’inci yılında düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Fethi Bey Parkı’ndaki anıtın önünde düzenlenen törene Fethiye Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Per. Atğm.Adil Emin Kaya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı SG Binbaşı Erdal Kıreker, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban,DEVA Partisi İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız,

önceki dönem milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ceyhun İrgil, Cumhur Yaka, Sami Gökmen, Ömer Süha Aldan, Türk Hava Kurumu Fethiye Temsilcisi Mustafa Özkaya, ilçe protokolü, STK temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.Türk Hava Kurumu paramotor gösterileri yaptı. Fethiye semalarında  gösteri yapan THK’nın paramotorunda, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözü vatandaşlar tarafından alkış aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programa telgraf göndererek, anma törenine katılım sağlayan Fethiyelilere selamlarını iletti.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Türk Hava Kurumu Fethiye Temsilcisi Mustafa Özkaya açıklamalarda bulundu; “İlçemize adını veren 27 yıllık yaşamı boyunca cesareti başarısı ile bize örnek ve ışık olan Fethi Bey’i anmak için buradayız. Nice Fethi Bey’ler yetiştirmek için Türk Hava Kurumu olarak 97 yıldır hizmet vermekteyiz. İlçemize adını veren Şehit Fethi Bey’imizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi doğrultusunda her yerde özgürlüğün ve barışın olduğu günler diliyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Anadolumuz şehitlerimizle Türk yurdu olmuştur. Kurtuluş mücadelemizi yine şehitlerimizle kazandık. Bugün halen ülke güvenliği için şehit düşen askerlerimizin cansız bedenlerini kucaklayarak toprağa veriyoruz.  Hava şehidimiz Fethi Bey’i, üsteğmen Sadık Bey’i ve Nuri Bey’i rahmetle anıyorum. Dünyamız yine tehlikeli ve sıkıntılı günler geçiriyor. Ukrayna’da yaşanan olaylara tepkisiz kalamıyoruz. Hiç arzu etmediğimiz olayları izliyoruz. Canımızla kanımızla koruduğumuz topraklar ne kadar önemliyse toprak üzerindeki hava güvenliğimiz de çok önemlidir. Cumhuriyet döneminde büyük önderimiz havacılık konusunda da bizlere yol gösteriyor. Bugün bu zor günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece askeri dehasına değil, dünya siyasetindeki dehasını hatırlamak zorundayız. ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sadece bir slogan değildir. Bu söz insanlık dersidir, nasihattir. Şehit Yüzbaşı Fethi Bey Fethiyeli değil, ancak adının Fethiye’de yaşatılması Fethiye’miz için bir onurdur. Bizler de sadece O’nu anmakla kalmıyoruz. Bu onuru Fethiye’mizde havacılık becerileriyle süslüyor taçlandırıyoruz.Bizler Şehit Fethi Bey’in adına yakışır bir şehir yapmak için çalışıyoruz. Bize desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanım Osman Gürün’e teşekkür ederim” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, “Tayyareci Fethi Bey, 108 yıl önce çıkmış olduğu özel bir yolculukta maalesef son etaba gelmeden hayatını kaybediyor. Bu yolculuğun adı Milli Dayanışma Yolculuğudur. Fethiye’liler Makri olan isimlerini değiştirerek Fethi Bey’in ismini şehirlerine vererek ona sahip çıkmışlardır. Bu çok önemli ve kadirşinas bir değerlendirmedir. Yaşadığımız çağda aklımıza hep Atatürk geliyor. Her yapılan işte her üzücü şeyde Atamız acaba ne demiştir diye sorduğumuzda hep bir sözü ve gösterdiği bir yol vardır. Atatürk hep barışı savunmuş, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesini oturtmuştur. Atatürk’ün gösterdiği yoldan ne zaman çıktıysak başımız hep belaya girdi. Ve 100 yıl önce söylenen sözler hala etkisini sürdürüyor” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise, “Biz siyasi kimlikleri ön planda olan insanlarız. Burada resmi bir tören yapılıyor. Her ne kadar 16 Nisan rejime kasteden anayasa değişikliğinden sonra parti liderleri, partilerine olan aidiyetlerini terk etmeksizin, siyasi faaliyetlerde bulunuyorlar ve böyle resmi törenlerde siyaset yapıyorlarsa da biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunu yapmak burada törene gelen her siyasi görüşten Fethiye’liyi birleştirmek yerine ayrıştırır. O yüzden partim adına tüm siyasi partilileri ve Fethiyelileri selamlıyorum. Şehit Fethi Beyi saygıyla anıyorum” dedi.

Fethiye Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise yaptığı açıklamada, Türk Havacılık Tarihinin ilk pilotlarından Fethiye’ye ismini veren Tayyareci Fethi Bey’in vefatının 108. yılında anarak sözlerine başladı. Balcıoğlu, “Belediye Başkanlarımız çok güzel değerlendirmelerde bulundular. Hassasiyet gösterilen noktalara değindiler. Fethiye’de yıllardan beri bu törenin devam ettirilmesinden çok mutlu oldum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Haber-Hakan AYKIRI

 

REKLAM ALANI
Haberci İki